Vremea superbă din acest week-end a atras numeroşi vizitatori la Târgul de Paşti deschis în Piaţa Mare din Sibiu. Oferta comercianţilor, vernisajul expoziţiei de icoane a artistei Lucia Nica, prima etapă a Olimpiadei de Pasti şi atelierele de încondeiat ouă, au reprezentat un motiv în plus pentru cei care au ales să facă o plimbare în peisajul superb al centrului istoric din Sibiu. O parte din aceste activităţi vor fi reluate în zilele care urmează.
Primii olimpici
La prima etapă a Olimpiadei de Paşti au participat 35 de copii care au parcurs individual toate cele 8 probe ale concursului: Suflatul ouălor, Rostogolirea ouălor pe plan drept, Rostogolirea ouălor pe jgheab, Mini – bowling, Minigolf, Fuga cu ouăle, Scrabble şi proba din finală, “Oul de munte”.
Competiţia a fost foarte strânsă, de la primul fluier al arbitrilor până în semi-finale, unul dintre finaliţti fiind desemnat în urma unei probe de baraj. În finală au rămas 6 copii, cei care au dovedit multă îndemnâre şi mai ales multă răbdare, întrucât, în marea finală copiii au fost nevoiţi să mute un „munte de sare” folosind o lingură. În vârful muntelui organizatorii au poziţionat un ou.
Concurenta care a făcut cele mai multe mutări fără ca oul să se rostogolească a fost Cristea Carla, eleva a C.N. Octavian Goga, câştigătoarea Olimpiadei. Pe locurile doi şi trei s-au clasat Brănescu Daniel, elev al şcolii nr. 23 şi Oltean Cristian, elev al C.N.Gheorghe Lazăr. Toţi finaliştii au primit cadouri din partea Iepuraşului şi aplauze din partea susţinătorilor de pe margine.
Tradiţii transmise de la o generaţie la alta
De multă răbdare au avut nevoie şi copiii înscrişi la atelierul de încondeiat ouă, coordonat de Sebastian Paic, meşter popular din Cluj Napoca, recent câştigător al Premiul pentru Revigorarea Tradiţiei Populare la Târgul de Paşti de la Gura Humorului, cu numeroase partic