Atât ouăle gigant, cât şi merele din poliester armat cu fibră de sticlă, au apărut pe străzile din municipiul Bistriţa, făcând deliciul celor mici, iar unii dintre cei trecuţi de prima tinereţe exprimându-şi nemulţumirea faţă de modul în care administraţia locală înţelege să cheltuie banul public.
Dacă în 2011 municipiul Bistriţa se făcea remarcat prin struţi, anul trecut prin nouă ouă gigant, în 2013 paleta s-a îmbogăţit şi cu mere. Consiliul Local al municipiului Bistriţa a alocat în acest an suma de 27 de mii de lei pentru confecţionarea a încă trei ouă şi a cinci mere din fibră de sticlă, care au fost amplasate în diferite zone ale oraşului.
Ouăle au fost amplasate, în acest an, în preajma bisericilor, in timp ce merele au fost puse în sensuri giratorii, în părculeţe, dar şi pe Bulevardul Republicii, între cele două sensuri de circulaţie.
"Sunt foarte frumoase, arată foarte bine. Să se simtă şi la noi că vin sărbătorile, mai ales pentru copii. Arată foarte frumos", spune o bistriţeancă.
"Eu cred că au costat exagerat de mult. Puteau să facă cu aceşti bani altceva, ceva pentru oamenii care au nevoie. Nu le văd rostul. Aşa, ca aspect, arată bine. Şi anul trecut au fost. Eu zic că sunt bani care puteau fi folosiţi în altă parte", spune un bistriţean.
"E foarte frumos şi bine construit. Îmi venea să muşc din el", au spus în cor nişte eleve.
"Înfrumuseţează, înviorează şi dă prospeţime acestui loc. Mie îmi place, sincer îmi place. Eu nu sunt de aici, din Bistriţa. Când am văzut mărul acesta mi-a creat aşa o stare de bine", spune un turist.
Edilul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, consideră că mărul poate fi considerat un simbol al oraşului, mai ales că aici, an de an, se desfăşoară un festival de umor denumit "Mărul de aur".
"Sunt elemente deocorative, bistriţa e renumită pentru livezile de măr, care au înlocuit viile