Dupã scandalurile care au avut loc în ultimele luni la Petrosani în ceea ce priveste alimentarea cu apã potabilã a unitãtilor de cazare din statiunea turisticã Parâng, cabanierii au demarat procedurile necesare pentru a intra în legalitate. Dupã sãrbãtorile Pascale în munte vor demara lucrãrile de refacere a infrastructurii de alimentare cu apã.
”Am avut o disuctie cu dumnealor încã o datã. Au demarat documentatiilor pentru obtinerea autorizatiilor de la Craiova, le-am asigurat partea tehnicã si cei de la Scoala Sportivã, au venit si niste cabanieri, unii dintre ei si-au gãsit surse noi de captare de izvor. Am avut o discutie si cu Tiberiu Iacob Ridzi care a spus cã analizeazã o situatie pentru alimentarea celor douã obiective adicã Telescaun si Salvamont. Se gândeste la noi surse de înmagazinare si în perioada ce urmeazã se vor intensifica si lucrãrile. Eu am toatã încrederea cã se va rezolva”, a declarat Sorin Corici – sef SH Apele Române Valea Jiului.
În celelalte douã statiuni montane din Valea Jiului situatia este diferitã fatã de cea din Parâng. În Straja, cabanierii au realizat investitii pe fonduri proprii, iar în Pasul Vâlcan cei care detin unitãti de cazare au trecut de faza avizelor de la Apele Române.
”În Straja problema este rezolvatã 80%, în sensul cã acolo existã o asociatie a cabanierilor, ei si-au fãcut pe banii lor investitii, si-au fãcut rezervoare, si-au luat autorizatia de la Apele Române, dar din câte stiu în zona Straja existã un proiect de amploare privind canalizarea si alimentarea cu apã. În Pasul Vâlcan au gãsit un izvor, l-au monitorizat au luat aviz de la Apele Române, urmeazã sã îsi facã lucrãrile de infrastructurã, sã îl capteze”, a mai spus sursa citatã.
Nimeni nu are contract cu firma care distribuie apa în Valea Jiului, iar acolo fiecare si-a tras câte o conductã asa cum a stiut mai bine. Totul a iesit la iv