O pasca imensa de 15 metri in diametru a fost preparata, sambata, in Parcul National din Capitala, cu ocazia Targului de Paste. Sotii Elena si Marius Timofte, din judetul Botosani, au venit la 5 dimineata in Parcul National din Capitala, sa prepare o uriasa pasca. Impreuna cu 10 ajutoare, au plamadit coca, au lasat-o la dospit, apoi au inceput sa o impleteasca. Pentru ca au avut la dispozitie un cuptor mic, au fost nevoiti sa imparta coca in 40 de tavi, pe care apoi le-au unit. „Am mai facut placinta de dovleac de 8 metri si mucenicul de 4 metri. Nu dorinta de la intra in Cartea Recodurilor ne-a indemnat sa facem aceste preparate. Am vrut sa transmitem traditiile lasate de bunicii nostri”, a explicat pentru Click, Elena Timofte, in timp ce ungea cu ou tavile cu pasca. La final, au iesit circa 80 kg de pasca , insirata pe 15 metri. Au fost taiate 500 de portii, care se vand cu 5 lei/200 grame, spre bucuria bucurestenilor care au salivat a fost gata pana savuroasa pasca. Pe langa pasca gigantica, locuitorii Capitalei s-au mai putut infrupta din mici, preparatele din carne afumata si carne de miel, prajiturile de casa, placintele ardelenesti si cozonacii preparati pe loc. Targul de Paste din Bucuresti se desfasoara in perioada 27 aprilie - 24 mai. (Petronela Rotariu) O pasca imensa de 15 metri in diametru a fost preparata, sambata, in Parcul National din Capitala, cu ocazia Targului de Paste. Sotii Elena si Marius Timofte, din judetul Botosani, au venit la 5 dimineata in Parcul National din Capitala, sa prepare o uriasa pasca. Impreuna cu 10 ajutoare, au plamadit coca, au lasat-o la dospit, apoi au inceput sa o impleteasca. Pentru ca au avut la dispozitie un cuptor mic, au fost nevoiti sa imparta coca in 40 de tavi, pe care apoi le-au unit. „Am mai facut placinta de dovleac de 8 metri si mucenicul de 4 metri. Nu dorinta de la intra in Cartea Recodurilor ne-a indemnat sa