Patiserii români ies pe piaţă cu şapte milioane de cozonaci şi pască, în perioada Sărbătorilor Pascale din acest an, o cantitate aproape similară cu cea a anului trecut, însă de zece ori mai mare decât într-o lună obişnuită din an. Preţurile din acest an sunt situate între cinci şi 50 de lei, însă ponderea va fi pe produsele ieftine, din cauza puterii scăzute de cumpărare a românilor", a declarat, preşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit, conform Agerpres, Panificaţie şi Produse Făinoase - Rompan, Aurel Popescu. Acesta a precizat că peste 80% dintre consumatorii români preferă cozonacii tradiţionali în defavoarea celor din import, care sunt oferiţi mai mult pentru cadouri, decât pentru consumul propriu, ponderea importurilor fiind de numai 5% din consum. Aurel Popescu spune că oferta de cozonaci a patiserilor români se îndreaptă şi către export în ţările unde sunt comunităţi mari de români, respectiv Italia, Spania sau Canada, până în prezent plecând trei tiruri către aceste ţări. Industria de morărit şi panificaţie din România s-a confruntat în 2012 cu cel mai greu an din istorie, în condiţiile în care multe societăţi s-au închis şi au fost pierdute locuri de muncă, iar evaziunea fiscală în sector a depăşit 70%.
Patiserii români ies pe piaţă cu şapte milioane de cozonaci şi pască, în perioada Sărbătorilor Pascale din acest an, o cantitate aproape similară cu cea a anului trecut, însă de zece ori mai mare decât într-o lună obişnuită din an. Preţurile din acest an sunt situate între cinci şi 50 de lei, însă ponderea va fi pe produsele ieftine, din cauza puterii scăzute de cumpărare a românilor", a declarat, preşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit, conform Agerpres, Panificaţie şi Produse Făinoase - Rompan, Aurel Popescu. Acesta a precizat că peste 80% dintre consumatorii români preferă cozonacii tradiţionali în defavoarea celor