Ziarul italian reamintește câteva dintre declarațiile făcute de noul premier în discursul ținut în fața Parlamentului de la Roma.
Enrico Letta a avertizat că Italia riscă să moară din cauza măsurilor de austeritate. Şeful Guvernului de la Roma a mai atras atenţia că ţara sa are nevoie de o relansare economică în cel mai scurt timp şi vrea să vadă primele rezultate în cel mult un an şi jumătate. În caz contrar, Enrico Letta îşi va prezenta demisia.
La Repubblica scrie ca după două luni de criză politică, noul guvern condus de Enrico Letta pare să satisfacă cel puţin parţial nevoia unei schimbări de generaţie în Italia. Dar rămân numeroase necunoscute, începând de la alianţa cu Silvio Berlusconi şi de la problemele judiciare.
Acest guvern reprezintă un moment de răscruce în mlaştina în care se zbate politica italiană. Printr-o decizie spontană, practic au fost reduşi la tăcere toţi liderii politici care au condus şi au influenţat viaţa ţării în ultimii 20 de ani. Nu au lipsit presiunile – din partea principalelor două partide şi chiar din exterior – pentru menţinerea situaţiei actuale. Dar solicitarea de înnoire, de schimbare a generaţiei, a prevalat.
Schimbare de ștafeta în Olanda. Willem Alexander în vârstă de 46 de ani, îi va urma mamei sale, regina Beatrix, la tronul Olandei. BBC News scrie despre discursul de rămas-bun ținut ieri de Regină.
Regina a mulţumit poporului olandez, pentru "semnele de afecţiune şi căldură sufletească" primite şi i-a adus un omagiu soţului său decedat, Prinţul Claus, care a murit în 2002. In discursul televizat, Regina Beatrix a spus că devotamentul poporului i-a dat puterea de a merge mai departe.
Sproximativ 800.000 de vizitatori îmbrăcaţi în culoarea naţională, portocaliu, ar urma să invadeze străzile din Amsterdam pentru a marca întronizarea.
Willem-Alexander va fi primul rege din 189