Deputații liberali Ion Hadârcă, Oleg Bodrug și Vadim Cojocaru solicită CC să ia în calcul posibilitatea revizuirii hotărârii din 22.04.2013 (Unimedia.md).
Comentatorii de presă din Republica Moldova nu se îndoiesc că decizia Curtii Constitutionale care a spus că presedintele Nicolae Timofti nu avea dreptul sa-l desemneze tot pe Vlad Filat sa formeze un nou guvern, dupa caderea precedentului sau cabinet prin motiune de cenzura, a fost una politică şi suspectă în ceea ce priveşte corectitudinea sentinţei.
Într-un editorial publicat de „Adevărul”, istoricul Igor Caşu scrie că în urma acesteia, Curtea Constituţională devine şi ea actor politic. Foarte puţini, nu neapărat susţinători ai lui Filat, au fost de acord cu argumentele invocate, scrie editorialistul care face şi un inventar al lucrurilor ce dau de bănuit. Unul, mai la suprafaţă, ar fi reacţia „cu tentă politică clară” a preşedintelui CC la criticile deciziei, plasată mai întâi pe o reţea de socializarea, iar apoi ştearsă de acolo. „Domnia sa îşi imaginează oare că oricine critică, nu are argumente?”, se întreabă Caşu. O altă problemă legată de decizia CC din 22 aprilie este că ea a fost adoptată de un complet incluzându-l pe cel care a iniţiat contestarea.
Absurditatea verdictului este demonstrată, potrivit lui Nicolae Negru de la „Jurnal de Chişinău” de faptul că CC şi-a întemeiat argumentul pe votul unei moţiuni de cenzură care, odată cu anunţarea sprijinului politic pentru un nou guvern în frunte cu Filat, nu mai era, de facto, valabilă. Această situaţie creează un precedent periculos pentru toate statele din spaţiul est-european, crede dl Negru, pentru că opozanţii politici vor putea neutralizaţi şi eliminaţi de pe scena politică de către deputaţii majoritari. CEDO ar putea interveni şi dea curs cererii lui Filat proclamat mort din punct de vedere politic de unii, mai crede edi