Vechiul oras egiptean Heracleion, numit si Thonis, s-a scufundat in Marea Mediterana acum 1.200 de ani, iar despre el s-a crezut ca este doar o legenda. Arheologii au demonstrat insa contrariul, ruinele orasului fiind descoperite de acestia la 45 de metri sub apa, informeaza Realitatea.net, citand Jurnalul.ro. Sursa imagine: turism.bzi.ro
Potrivit The Telegraph, in ultimele luni, arheologi din toata lumea s-au adunat la Universitatea Oxford pentru a discuta despre descoperirile care au inceput sa fie scoase la suprafata, din comorile de la Heracleion, orasul care are fost centrul vamal principal prin care se efectuau toate schimburile comerciale provenite din Grecia si din alte zone din Marea Mediterana, care intrau in Egipt.
Arheologii au descoperit epavele a mai mult de 64 de nave ingropate in nisip, monede din aur, obiecte din bronz, o statuie uriasa de 4,8 metri, dar si sute de statui mai mici ale zeitatilor.
Se crede ca acest oras a fost construit in secolul al VIII-lea i.Hr. El se afla la gura de varsare a fluviului Nil in Marea Mediterana. Oamenii de stiinta nu stiu deocamdata cauza scufundarii orasului 1.000 de ani mai tarziu, dar se crede ca nivelul marii a crescut treptat si s-a produs o prabusire brusca a solului.