Frumuseţea sălbatică a zonei Dealu Mare, renumită pentru vinurile de soi, a fost descoperită, deja, pe bicicletă, de românii şi străinii pasionaţi de cicloturism. După modelul Centurii Cicloturistice Bucureşti, zona Dealul Mare va deveni accesibilă unui număr mai larg de turişti, prin marcarea unor trasee cu diverse grade de dificultate, presărate de multe evenimente inedite
Ce aţi spune de o plimbare pe bicicletă, cu prietenii şi familia, printr-o pădure sălbatică şi curată, în care căprioarele te însoţesc curioase cu privirea, iar fiecare popas poate însemna o biserică veche de sute de ani, un conac boieresc sau unul în care afli câteva ceva din tainele vinului ori o masă servită de o localnică, în curte, în cel mai autentic stil românesc?
Este ceea ce se întâmplă şi acum în zona Dealu Mare, la circa 80 km de Capitală, unde sute de români şi străini au descoperit, în ritmul pedalelor, un altfel de turism. „Cicloturismul este foarte dezvoltat şi profitabil la nivel european. Având în vedere reacţia foarte pozitivă a turiştilor străini pe care i-am adus în zona Urlaţi, am realizat că cicloturismul poate deveni rapid unul dintre ambasadorii zonei Dealu Mare atât în ţară cât şi în străinătate”, spune Mircea Crisbăşanu, antreprenor social şi coordonator al Cycling Romania.
Până la vară, membrii Cycling Romania şi-au propus să marcheze un traseu cicloturistic, cu un grad de dificultate redus, cu o lungime de 12-13 kilometri, care să poată fi străbătut şi de copii, în pădurea aflată în apropierea Mănăstirii Vărbila, una dintre cele mai frumoase şi sălbatice din zona Dealu Mare. Dacă va avea succes, marcajul va fi extins şi la alte trasee mai lungi şi mai dificile, în funcţie de interesul turiştilor.
Modelul va fi cel al Centurii Cicloturistice Bucureşti, din comuna Ciocăneşti, din Dâmboviţa, deschisă publicului în luna aprilie, la 30 de kilometri d