Iubitorii de muzică folclorică autentică au avut posibilitatea să trăiască sărbătoarea Floriilor alături de maestrul Grigore Leşe. Ca şi în anii anteriori, reputatul rapsod a venit la Suceava în apropierea sărbătorilor pascale, pentru a susţine tradiţionalul concert de la Biserica Romano-Catolică „Sf. Ioan Nepomuk”. De această dată, cunoscutul interpret l-a avut alături pe pictorul şi graficianul Sorin Dumitrescu, ce le-a destăinuit celor prezenţi în lăcaşul de cult că titlul evenimentului de la Suceava e un vers al lui Nichita Stănescu: „Vorbiră stelele, cântarăm vorbirile”. „Noi vorbim stele, dânsul cântă despre ce vorbim noi. Asta e metoda de urmărire a întâlnirii din această seară”, a arătat renumitul artist plastic.
Discipol al părintelui Constantin Galeriu, academicianul Sorin Dumitrescu a intrat în dialog cu spectatorii, discutând cu aceştia despre patru elemente ale lumii, materii din care s-a întrupat și România ca națiune, adică pasul, Biserica, chipul și coloana. „Nu e nici un păcat ca să vă spun din adâncul inimii Hristos a Înviat!”, a transmis la final Sorin Dumitrescu.
Directorul Complexului Muzeal Bucovina, despre tandemul Leşe-Dumitrescu: „O idee interesantă”
În seara Duminicii de Florii, rapsodul Grigore Leşe a impresionat din nou cu melodiile, vocea şi talentul său pentru diversele instrumente muzicale. El i-a îndemnat pe melomanii din sală să se alăture cântului său, iar la sfârşitul concertului le-a adresat celor prezenţi urarea “Doamne ajută cui sărută şi sporeşte cui iubeşte!”. „Să aveţi sărbători frumoase, să aveţi lumină şi să ne vedem cu bine de Crăciun”, a mai spus maestrul.
Tandemul Leşe-Dumitrescu a fascinat publicul timp de o oră şi jumătate şi a fost apreciat drept „o idee interesantă” de Emil Ursu, directorul Complexului Muzeal Bucovina.
Concertul de duminică seară de la Biserica Romano-Catoli