Suntem in Saptamana Patimilor si e pacat sa nu incercam mancaruri fara carne, mai ales ca unele dintre ele pot sa fie absolut cuceritoare, atat in ceea ce priveste gustul, cat si aspectul.
O dovada in acest sens este pastele cu crema de mazare, un rasfat verde, parfumat si foarte gustos. In plus, e si plin de vitamine.
Ca sa faci patru portii ai nevoie de 400 de grame de paste integrale. Poti sa folosesti orice fel de paste vrei. Fierbe-le in apa cu sare, conform instructiunilor, apoi lasa-le sa se scurga bine.
Iti mai trebuie 400 de grame de mazare (cea congelata este foarte buna), doua legaturi de ceapa verde, cateva fire de usturoi verde, o legatura de marar, sare si piper, doua linguri de ulei, coaja de la o lamaie, putin cimbru uscat si cateva fire de menta proaspata.
Fierbe mazarea in putina apa. Scurge apa in care a fiert mazarea, dar nu o arunca. Pune uleiul la incins si caleste ceapa verde si usturoiul cat sa se inmoaie. Adauga sare, piper si coaja de lamaie. Pune mazarea si putina apa in care aceasta a fiert, acopera si lasa sa fiarba cateva minute.
Pune totul intr-un blender. Adauga mararul tocat si cimbrul. Omogenizeaza bine pana rezulta o crema fina de consistenta unei smantani subtiri. Pune crema peste paste, adauga menta proaspata si serveste.
Poti pune deasupra, daca vrei, bucatele de tofu sau parmezan ras (caz in care nu mai este de post). O solutie este sa adaugi deasupra ciuperci, taiate in bucati mari, gratinate inainte.
Suntem in Saptamana Patimilor si e pacat sa nu incercam mancaruri fara carne, mai ales ca unele dintre ele pot sa fie absolut cuceritoare, atat in ceea ce priveste gustul, cat si aspectul.
O dovada in acest sens este pastele cu crema de mazare, un rasfat verde, parfumat si foarte gustos. In plus, e si plin de vitamine.