Ciorba de miel este unul dintre felurile de mâncare care nu trebuie să lipsească de la masa de prânz în perioada sărbătorilor pascale. Deși poate părea complicat de realizat, aceasta ciorbă nu necesită foarte mult timp de preparare, mai ales dacă "bucătarul" dispune de o oala de fiert sub presiune. Ziarul ring îți prezintă mai jos o modalitate ușoară de realizare a acestui preparat:
Ingrediente
- 1 kg carne de miel cu os ( de preferat coaste)
- 1 litru de borș
- 2 morcovi
- 2 rădăcini de păstârnac
- 1 roșie bine coaptă
- 1/2 țelină
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de leuștean
- 1 legătură de tarhon ( se poate folosi și tarhon de la borcan sau uscat)
- 1 legătură de lobodă
- 1/2 ardei gras
- sare
- piper
Mod de preparare
Carnea de miel se pune la fiert într-o oală cu apă și se spumează în momentul în care începe să fiarbă (dacă folosim o oală cu presiune, după acest prim procedeu, se închide etanș capacul). Se lasă să fiarbă timp de 30 de minute, respectiv 20 minute la oala cu presiune, timp în care morcovii, păstârnacul, roșiile, ceapa verde, ardeiul gras și loboda se toacă mărunt. După ce a fiert carnea, se adaugă legumele și se mai lasă la fiert preț de 25 de minute. Borșul se fierbe separat și se adaugă înainte de a stinge focul la ciorbă. Totodată, la final se adaugă și leușteanul, pătrunjelul și tarhonul, de asemenea, tocate mărunt. Se condimentează cu sare și piper după gust.
Poftă bună !
Ciorba de miel este unul dintre felurile de mâncare care nu trebuie să lipsească de la masa de prânz în perioada sărbătorilor pascale. Deși poate părea complicat de realizat, aceasta ciorbă nu necesi