Micii, unul dintre cele mai răspândite produse din carne proaspătă procesată din România cu vânzări de 50 milioane de euro anual, riscă să dispară de pe piaţă începând cu luna iunie ca urmare a intrării în vigoare a unui regulament european care interzice folosirea în compoziţia acestui produs a carbonaţilor de sodiu dar şi a unui conservant şi a unui antioxidant.Cei trei aditivi alimentari sunt elementele esenţiale în reţeta de preparare a micilor.
Piaţa locală a micilor s-a ridicat anul trecut la apropximativ 22.000 de tone, din care 72% a fost acoperit de vânzările din retailul modern.
Deşi, potrivit prevederilor legale, de la 1 iunie producţia de mici sub actuala reţetă va fi interzisă, produsul este puţin probabil să dispară definitiv de pe rafturile magazinelor.
Micii, unul dintre cele mai răspândite produse din carne proaspătă procesată din România cu vânzări de 50 milioane de euro anual, riscă să dispară de pe piaţă începând cu luna iunie ca urmare a intrării în vigoare a unui regulament european care interzice folosirea în compoziţia acestui produs a carbonaţilor de sodiu dar şi a unui conservant şi a unui antioxidant.Cei trei aditivi alimentari sunt elementele esenţiale în reţeta de preparare a micilor.
Piaţa locală a micilor s-a ridicat anul trecut la apropximativ 22.000 de tone, din care 72% a fost acoperit de vânzările din retailul modern.
Deşi, potrivit prevederilor legale, de la 1 iunie producţia de mici sub actuala reţetă va fi interzisă, produsul este puţin probabil să dispară definitiv de pe rafturile magazinelor.