Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, Direcția de Sănătate Publică a judeţului Maramureș va intensifica controalele igienico-sanitare în unitățile de producție a cărnii, preparatelor din carne, lapte, patiserie-cofetărie, panificație.
“Având în vedere faptul că în această perioadă se înregistrează o creștere a volumului de comercializare a cărnii, a preparatelor din carne și a ouălor, dar și a altor alimente, în condițiile unei temperaturi ridicate aferente perioadei Sărbătorilor de Paște, recomandăm populației cumpărarea produselor alimentare numai din unități autorizate, în termen de valabilitate și păstrarea acestora în condiții corespunzătoare.
Apoi este important modul de preparare a alimentelor și de păstrare a acestora. Alimentele perisabile (maioneză, cremele, preparatele din carne tocată) trebuie păstrate la temperaturi corespunzătoare”, a declarat directorul executiv al DSP MM, dr. Rareş Pop.
Acesta a mai adăugat că este importantă respectarea normelor de igienă (spălarea mâinilor, spălarea legumelor, a fructelor și zarzavaturilor) precum și evitarea contactului alimentelor cu diferite insecte.