Ciobanii din zonele de munte ale judeţului au pus în vânzare miei, în Piaţa Moldovei din Focşani. Anul acesta, pentru că Paştele este în luna mai, mieii sunt bine crescuţi, carnea fiind mai gustoasă, dau asigurări crescătorii. „Am adus la piaţă cinci miei. Deja am dat o jumătate de dimineaţă (ieri dimineaţă - n.r.). Cred că vor merge bine vânzările”, ne-a spus Ion Păun, din Bârseşti. Ciobanul spune că secretul cărnii gustoase de miel stă în hrana ce le-a fost dată, adică lapte de la oaie, nutreţ şi iarbă verde.
Pentru că sunt conştienţi că oamenii sunt, în general, limitaţi la buget, comercianţii spun că vor vinde şi bucăţi de miel, nu doar carcasa întreagă. „Dăm şi un sfert de miel, nu numai o jumătate. Dacă este nevoie scădem şi preţurile”, dă asigurări un coleg de tarabă. În piaţă nu se vând organe de miel separat, acestea fiind date doar celor care cumpără mielul întreg. Ciobanii vând carnea de miel cu 25 de lei kilogramul, dar sunt şi persoane care au afişat 23 de lei. În supermarket, preţul cărnii gata tranşate este de 20 de lei.
Toţi mieii care se vând în piaţă sunt sacrificaţi în spaţii autorizate sanitar veterinar, amplasate în Piaţa Obor, fiind puse gratuit la dispoziţie de Administraţia Pieţelor. Ciobanilor le-au fost puse la dispoziţie aproximativ o sută de tarabe, pentru vânzarea mieilor. Cumpărătorii sunt atenţionaţi de medicii veterinari să verifice dacă mielul pe care îl cumpără este ştampilat. Prezenţa acestui semn distinctiv atestă că este controlat sanitar veterinar, iar carnea poate fi consumată fără nicio problemă.
Ciobanii din zonele de munte ale judeţului au pus în vânzare miei, în Piaţa Moldovei din Focşani. Anul acesta, pentru că Paştele este în luna mai, mieii sunt bine crescuţi, carnea fiind mai gustoasă, dau asigurări crescătorii. „Am adus la piaţă cinci miei. Deja am dat o jumătate de d