Sute de orădeni au luat parte la spectacolul de teatru de stradă amator "Drumul Crucii". Cu această ocazie au rememorat calvarul îndurat de Isus pe drumul spre Golgota. Procesiunea a început în Parcul 1 Decembrie şi a continuat până pe pietonala de pe strada Republicii, unde Iisus a fost răstignit.
Actori amatori din Timişoara, Cluj şi Baia Mare au pus în scenă piesa Drumul Crucii, la Oradea. Procesiunea a retrăit drumul pe care Iisus l-a parcurs până pe Golgota şi crucificarea Lui. Soldaţii romani nu au avut mila de Mântuitor, şi l-au bătut şi umilit sub privirile îndurerate ale femeilor mironosiţe. Nu a lipsit nici Pilat cel nerăbdător să-l vadă pe Iisus mort.
Rolul principal a fost jucat de Daniel Leş, artist ceramist român, recunoscut naţional şi internaţional. Dramatizarea a fost realizată de un grup de credincioşi din mai multe confesiuni religioase, care au încercat să demonstreze că în creştinism nu sunt graniţe.
Personajele istorice - Iisus Hristos, soldaţii romani, Pilat din Pont, Baraba, Maria - mama lui Iisus, mironosiţele şi alte personaje, au purtat costume de epocă astfel încât spectaorii prezenţi să intre cât mai repede în atmosfera din urmă cu peste 2000 de ani.
Oradea a fost primul din cele şapte oraşe din Romania în care are loc acest marş, următoarele fiind: Arad, Deva, Hunedoara, Braşov, Bucureşti, Deta.
Citeşte şi:
FOTO Credincioşii orădeni au refăcut Calea Crucii pe Dealul Ciuperca