Diferențe mari de preț sunt la fructe și legume. Untul, ouăle, făina, orezul, zahărul sau conservele sunt mai scumpe sau mai ieftine cu doar 20-30 de bani Sursa: Adi Pîclișan
Hipermermarketurile fierb în această săptămână. În zilele următoare, românii vor umple coşurile de cumpărături pentru Paşte. Se face lista, se calculează, se trage linie şi se hotărăşte în ce magazin se va duce bătălia cu preţurile. De mâine, întrebarea „care este cel mai ieftin magazin pentru cumpărături de Paşte?” este la fel de obsedantă ca reţeta de pască, drob sau ca frica să nu se ia vopsea de pe ouă.
Reporterii EVZ au făcut un mercurial al preţurilor şi le-am pus în oglindă pentru a vedea cât de mare este diferenţa de preţ de la un magazin la altul.
Am ales doar produse de brand, nu cele făcute sub eticheta hypermarketului, întrucât, despre acestea, părerile sunt împărţite - unii le consideră foarte bune, alţii spun că nu sunt de calitate.
Atenţie de unde cumperi unt, poţi câştiga 6 bani!
Preţurile diferă, însă nu atât de mult încât să faci economii majore la bugetul alocat cumpărăturilor pentru sărbători. Ofertele sunt destul de subţiri şi în general cuprind produsele sub brand propriu.
Cele mai mari diferenţe leam descoperit la fructe şi legume, acolo unde preţul poate fi mai mic sau mai mare cu 1-2 lei. Pentru că vorbim de produse din import, în piaţă preţurile sunt asemănătoare.
De asemenea, în buticurile din piaţă, produse precum făină, muştar, unt sau zahăr le vei găsi cu un adaos comercial de 1 - 1,5 lei mai mare decât pe rafturile hypermarketuri.
Analiza mai scoate în evidenţă şi că la produse precum conserve, făină, ulei sau zahăr, diferenţele de preţ de la un hypermarket la altul este de doar 20 - 30 de bani. Untul Albalact, de exemplu, are un preţ aproape identic în toate magazinele mari în care am fost, iar diferenţa este de maxim 6 ba