Inspectorii DSVSA au verificat dacă găinile fermei din zona Codlea – Vulcan au fost tratate cu antibiotice, dar şi dacă furajul conţine medicamente.
Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) verifică în aceste zile calitatea alimentelor care ar putea ajunge pe masa de Paşte. Ieri, echipa de control a fost „în vizită” la o fermă de găini din zona Codlea - Vulcan. Printre altele, inspectorii au fost atenţi la depozitarea ouălor, sortarea şi marcarea lor, dar şi la calitatea acestora. „Noi verificăm calitatea oului de consum. În acest moment se observă marcajul oului de consum, este un marcaj lizibil, cu o mărime corespunzătoare mai mare de 2 mm, sunt trecute valabilitatea oului şi codul de exploataţie. Forma şi culoarea cojii sunt normale şi se va proceda şi la controlul conţinutului oului, inclusiv a camerei de aer”, a explicat, ieri, dr. Irina Holerga (foto), inspector DSVSA Braşov. În ferma din zona Codlea-Vulcan există 34.000 de găini, iar producţia ajunge zilnic la 32.000 de ouă. „Găinile sunt verificate sanitar periodic, există un program de control, sunt verificate din punct de vedere al salmonelozelor şi a altor agenţi care pot produce infestări. Ne bazăm în acest sistem de creştere şi pe un furaj natural, nemedicamentos, folosim în proporţie de 70% cereale în furajul pe care-l administrăm păsărilor”, a explicat, ieri, Lucian Matica, director fermă de găini.
Inspectorii DSVSA au verificat dacă găinile au fost tratate cu antibiotice, dar şi dacă furajul conţine medicamente. Specialiştii au dat aviz pozitiv ouălor provenite din această fermă. Inspectorii DSVSA au verificat dacă găinile fermei din zona Codlea – Vulcan au fost tratate cu antibiotice, dar şi dacă furajul conţine medicamente.
Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) verifică în aceste