Niciun spital din judeţ nu a semnat Contractul Cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea, din cauza subfinanţării. Mihai Copaci, preşedintele CAS, ne-a precizat că luni a fost transmisă la Casa Naţională o solicitare pentru modificarea indicelui de complexitate a cazurilor (ICM), care face parte din formula standard de calcul a bugetului. De asemenea, s-a cerut suplimentarea bugetului cu 20%. „Am trimis o solicitare la CNAS pentru modificarea ICM-ului la toate spitalele, dar şi pentru suplimentarea bugetului cu încă 20%. Aşteptăm un răspuns. În funcţie de asta, spitalele vor semna contractele”, spune Mihai Copaci.
În prezent, bugetul alocat spitalelor este de 58,185 milioane de lei. Cele mai grave probleme cu finanţarea sunt la Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani şi la Spitalul Vidra, unde fondurile ajung doar pentru câteva luni. Problema subfinanţării spitalelor se datorează modului în care au fost clasificate aceste unităţi, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii dorind să aloce bugetul diferenţiat, în funcţie de serviciile medicale oferite.
Spitalele din Adjud, Panciu şi Vidra vor primi bugete mai mici faţă de anul trecut. Tariful pe caz ponderat pentru anul 2012 a fost stabilit la 1.444 de lei, iar în acest an va fi de 1.380 de lei. Singura unitate care figurează cu acelaşi tarif este Spitalul Judeţean. În baza acestor tarife se calculează, conform unei formule a Ministerului Sănătăţii, bugetele alocate spitalelor.
Niciun spital din judeţ nu a semnat Contractul Cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea, din cauza subfinanţării. Mihai Copaci, preşedintele CAS, ne-a precizat că luni a fost transmisă la Casa Naţională o solicitare pentru modificarea indicelui de complexitate a cazurilor (ICM), care face parte din formula standard de calcul a bugetului. De asemenea, s-a cerut suplimentarea bugetului cu 20