Peste 35 de kilograme de peşte, zeci de conserve şi câteva pachete de unt au fost confiscate în ultima perioadă în urma unor deficienţe constatate de inspectorii sanitar-veterinari ieşeni.
Verificările s-au desfăşurat duminică şi luni, printre unităţile controlate numărându-se nouă magazine alimentare, patru pescării, o serie de supermarketuri şi hipermarketuri dar şi 40 de producători primari. „Controalele au avut în vedere, printre altele: respectarea condiţiilor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, privind prelucrarea, transportul şi comercializarea produselor alimentare; condiţiile de comercializare a ouălor, provenienţă Polonia; prezenţa rezidurilor de pesticide în legume şi fructe cu provenienţa Turcia, dar şi prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, a comercializării ilegale de peşte şi a subproduselor de peşte în perioada sărbătorilor pascale, pe raza judeţului Iaşi“, a declarat Gabriel Ciobanu, şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Iaşi. În urma verificărilor, inspectorii au aplicat două amenzi de 3.000 de lei la două pescării care nu respectau condiţiile de igienă, confiscând şi aproape 36 de kilograme de peşte. O altă amendă, de 600 de lei, a fost aplicată unei unităţi de comercializare a mierii tot pentru nerespectarea condiţiilor de igienă. Controalele la producătorii primari s-au lăsat cu patru avertismente şi confiscarea a 42 de conserve de hering şi somon, opt pachete de unt şi a unui kilogram de scrumbie afumată.
Peste 35 de kilograme de peşte, zeci de conserve şi câteva pachete de unt au fost confiscate în ultima perioadă în urma unor deficienţe constatate de inspectorii sanitar-veterinari ieşeni.
Verificările s-au desfăşurat duminică şi luni, printre unităţile controlate numărându-se nouă magazine alimentare, patru pescării, o serie de supermarketuri şi hipermarketuri da