Ciocolatierul Amanda MacLeod a reuşit să impresioneze juriul celui mai renumit concurs de prăjituri din Marea Britanie realizând, în aproximativ 200 de ore, un tort de 120 de centimetri. Preparatul reprezintă chipul reginei Maria Antoaneta, femeia care a condus imperiul francez timp de 18 ani.
Amanda MacLeod a fost desemnată câştigătoarea concursului de copt Cake International, din Londra, şi a fost răsplătită astfel pentru orele de muncă depusă, relatează cotidianul „Daily Mail“. Femeia, care înainte de a păşi în universul culinar şi-a încercat norocul în medicină, a recreat chipul Mariei Antoaneta. Regina franceză a rămas celebră în istorie datorită vorbelor adresate ţăranilor care atunci se luptau cu foametea: „Lăsaţi-i să mănânce brioşe!“. Ciocolatierul Amanda MacLeod s-a folosit de acest pretext pentru a-i stiliza chipul, apelând la zahăr şi glazură.
Artista, în vârstă de 44 de ani, a recunoscut că prăjitura Maria Antoaneta a fost, de fapt, ideea ei pentru un tort de nuntă. „Această competiţie mi-a oferit şansa de a finaliza o reţetă care, iniţial, s-a aflat la standardul unei idei“, a explicat Amanda. „Mi-au trebuit aproximativ 200 de ore să finalizez această lucrare şi totul a fost făcut cu multă dragoste. Mă bucur că şi juriului i-a plăcut“, a adăugat ea.
Amanda MacLeod, femeia care a creat tortul Antoaneta. FOTO Facebook
Femeia, care iniţial a cochetat cu medicina, este pasionată de gătit încă din tinereţe, iar, în 2008, şi-a transformat dragostea culinară într-un serviciu cu normă întreagă.
Amanda MacLeod este, astăzi, managerul propriei companii şi prepară torturi pentru nunţi sau eventimente speciale. Opera sa culinară, decorată cu pastă de zahăr şi glazură, va fi expusă în vitrinele unui magazin din oraşul englez Maldon. Banii rezultaţi în urma vânzării tortului vor intra în conturile azilului Farleigh din oraş.