Reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, dar şi braşoveni le-au adus un omagiu, ieri, veteranilor de război din Braşov, de Ziua lor, printr-un ceremonial religios şi militar, ce a avut loc la monumentul din Piaţa Unirii. Evenimentul a fost urmat de o depunere de coroane. „La începutul anului 1990 în Braşov eram 14.000. Astăzi, cu tristeţe o spun, la Braşov mai suntem 700 de veterani sau văduve de veterani, bolile, anii şi viaţa grea fiind cauzele împuţinării rândurilor noastre”, a declarat, ieri, generalul în retragere Mircea Vlaicu, preşedintele filialei Braşov a Asociaţiei Veteranilor de Război, care a adăugat că un veteran de război primeşte „o indemnizaţie de 200 de lei”.
29 aprilie este data la care, în 1902, regele Carol I, prin Decret Regal, a instituit titlul de veteran de război pentru toţi cei care au luptat în Războiul de Independenţă. Reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, dar şi braşoveni le-au adus un omagiu, ieri, veteranilor de război din Braşov, de Ziua lor, printr-un ceremonial religios şi militar, ce a avut loc la monumentul din Piaţa Unirii. Evenimentul a fost urmat de o depunere de coroane. „La începutul anului 1990 în Braşov eram 14.000. Astăzi, cu tristeţe o spun, la Braşov mai suntem 700 de veterani sau văduve de veterani, bolile, anii şi viaţa grea fiind cauzele împuţinării rândurilor noastre”, a declarat, ieri, generalul în retragere Mircea Vlaicu, preşedintele filialei Braşov a Asociaţiei Veteranilor de Război, care a adăugat că un veteran de război primeşte „o indemnizaţie de 200 de lei”.
29 aprilie este data la care, în 1902, regele Carol I, prin Decret Regal, a instituit titlul de veteran de război pentru toţi cei care au luptat în Războiul de Independenţă.