TIMIȘOARA. Nu se știe cât costă, nici de unde vor veni banii și nici traseul definitiv. Este vorba despre centura de sud a Timișoarei, un proiect major pentru oraș. Președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, a anunțat că lucrările ar putea începe în această toamnă.
Așteptăm verdictul de la Ministerul Marilor Proiecte, de la domnul Șova. După prezentarea CNADNR-ului, la nivelul proiectului lor a fost o dezbatere cu arhitecți, cu colegii de la Primăria Timișoara, Giroc, Sânmihaiu Român, Moșnița Nouă, de pe teritoriul cărora ar trebui să înceapă în această toamnă construirea centurii. Sunt niște date confidențiale, termene, valoare. Lucrările, cel mai probabil, trebuie să fie gata în doi ani. Costul final se va afla după licitație, a declarat, marți, Titu Bojin, președintele Consiliului Județean Tmiș.
Fondurile pentru realizarea centurii pe partea de sud a Timișoarei ar urma să fie alocate de Ministerul Marilor Proiecte. Tronsonul ar porni de la strada Polonă din Timișoara și ar merge pe DJ 591 spre Cenei, apoi urmează traseul pe direcția vest-sud până la intersecția DJ 593 și DN 59 spre Moravița, unde se va amenaja un nod rutier cu pasaj superior. Centura va continua pe la sud de comuna Giroc, apoi traseul se desfășoară pe direcția sud-nord, ocolind la est localitatea Rudicica, apoi intersectează DJ 592, ocolind pe la est Timișoara, în zona localităților Moșnița Nouă și Moșnița Veche, traversează Canalul Bega la est de Ghiroda și se unește printr-un nod rutier cu varianta ocolitoare Timișoara nord pe DN6. Varianta de ocolire pe partea de sud ar avea 38 de kilometri.
TIMIȘOARA. Nu se știe cât costă, nici de unde vor veni banii și nici traseul definitiv. Este vorba despre centura de sud a Timișoarei, un proiect major pentru oraș. Președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, a anunțat că lucrările ar putea începe în această toamnă. @N