Palatul Buckingham cauta un bucatar regal, platit cu un salariu anual de 27.000 euro pentru 45 de ore pe saptamana, calificat pentru pregatirea unor mese in tete-a-tete, banchete de 200 de tacamuri si receptii de 800 de persoane. El va locui la palat, se spune intr-un anunt postat pe internet si mentionat de AFP.
Candidatii trebuie sa fie ‘pasionati de gatit’, gata sa petreaca trei luni pe an in alte resedinte regale (cum ar fi castelul Balmoral din Scotia sau resedinta din Sandringham) si sa raspunda exigentelor stricte de securitate si confidentialitate. Ei isi vor putea depune CV-urile pana pe 10 mai, adauga anuntul.
Bucatarul adjunct va trebui sa obtina de la multimea de bucatari si ucenici din serviciul Majestatii Sale ‘o hrana proaspata care sa raspunda celor mai inalte criterii de calitate’. Mentionarea in CV a unei experiente intr-un hotel de cinci stele sau intr-un restaurant cu stele constituie un avantaj. Candidatii trebuie sa aiba si ‘cunostinte solide despre bucataria traditionala franceza’ si notiuni lingvistice de ‘gastronomie franceza’.
Mark Flanagan, sef al bucatarilor de la palatul Buckingham de circa zece ani, pastreaza cu mare sfintenie secretul profesional in privinta gusturilor suveranei britanice. Unul din predecesorii sai, Darren McGrady, s-a aratat putin cam deschis din acest punct de vedere dupa ce a plecat de la palat. El a dezvaluit gustul reginei pentru mancarurile simple, cereale, sandwichuri. McGrady a spus totusi ca o cina alcatuita din vanat si somon de pe domeniile regale este pe gustul Elisabetei a II-a, in varsta de 87 de ani. Nu a uitat sa aminteasca de un Gin-Dubonnet, pentru un somn mai adanc.
bzi
Palatul Buckingham cauta un bucatar regal, platit cu un salariu anual de 27.000 euro pentru 45 de ore pe saptamana, calificat pentru pregatirea unor mese in tete-a-tete, banchete de 200 de tacamuri s