Albert Edwards, analist la Societe Generale, întrevede un picaj al indicelui S&P500 până la nivelul de 450 de puncte
Scenariul de distrugere a lumii va fi precipitat de politicile eronate ale factorilor de decizie
Motorul care a împins cotaţiile acţiunilor americane pe maximele istorice, politica banilor ieftini a băncilor centrale va fi şi factorul de precipitare a unui picaj bursier, spune analistul financiar Albert Edwards într-un studiu al Societe Generale Cross Asset Research publicat săptămâna trecută şi preluat de publicaţia online Zero Hedge. Proiecţiile indicate de raportul citat pentru următorii trei-cinci ani sunt de 450 puncte pentru indicele S&P500, 10.000 de dolari pe uncie pentru aur şi de randamente mai mici de 1% pe titlurile de stat americane cu scadenţa la zece ani.
Alberts şi-a format convingerea că 30 de ani de încercări ale factorilor de decizie politică de a controla ciclurile economice de fapt au indus o mai mare volatilitate.
Intervenţiile repetate ale autorităţilor nu au făcut decât ca, spre surprinderea lor, crizele să le explodeze în faţă cu încă şi mai multă putere. Nu va fi diferit nici în cazul programelor de relaxare cantitativă (QE) ale băncilor centrale, spune analistul de la Societe Generale care este de acord cu investitorul elveţian rezident în Thailanda, Marc Faber, ce a afirmat că programele de QE vor distruge lumea.
Investitorii se gândesc acum că tipărirea de bani de către băncile centrale va conduce la o inflaţie ridicată, însă, înainte ca aceasta să apară vor fi fenomene încă şi mai grave: pierderea încrederii în factorii de decizie, adâncirea economiilor în recesiune şi dislocări masive în pieţe.
Aurul la 10.000 dolari pe uncie, un pariu pe incompetenţa băncilor centrale
Dacă există un consens între analişti că bondurile vor continua să performeze bine, Alberts cons