Zeci de oameni au ales sa isi sarbatoreasca traditional ziua de 1 mai. La iarba verde cu mici si bere rece. Altii, in schimb, au ales sa amane gratarul pentru dupa sarbatorile Pascale si sa posteasca.
Inca de diminteata, micii si frigaruile au inceput sa sfarie pe gratarele incinse, stropite din belsug cu bere rece. Nu de alta, dar mercurul din termometre a urcat pana aproape spre 30 de grade. Iar cand au dat de gustul distractiei, botosanenii au uitat si de cele sfinte si de faptul ca ziua de 1 mai a coincis in acest an cu Mirercurea Mare din Saptamana Patimilor. Dealul din zona Cornisa a devenit neincapator, parca, pentru zecile de oameni care au iesit la aer liber. Oamenii si-au facut provizii inca de ieri si si-au umplut cosurile cu bunagtati pentru gratar.
De aseara am fost la cumparaturi, pentru ca stiam ca astazi va fi aglomerat. Am venit cu cativa prieteni si am luat doua caserole de mici, piept de pui si altele sa facem frigarui, putine ceafa de porc pentru ca nu mancam toti carne de porc si carnaciori. Sa ne racorim am luat bere, suc si bineinteles apa, spune Diana, una din botosanencele care a ales sa sarbatoreasca ziua de 1 mai la iarba verde.
Au fost insa si botosaneni care au ales sa isi sarbatoreasca ziua de 1 mai “de post”. Oamenii au iesit la un picnic si au mancat numai produse de post. Ei spun ca este o traditie in familie sa iasa de 1 mai, iar daca anul acesta a c azut in Saptamana Mare, au ales sa aduca legume dar si alte produse de post.
La gratare au fost si pompierii dar si comisarii Garzii de Mediu. Nu pentru a petrece ci pentru a se asigura ca botosanenii si-au aprins gratarele in locuri special amenajate si ca nu lasa in urma gunoaie.