UniCredit Ţiriac Bank şi UniCredit Consumer Financing au semnat ieri la Bucureşti cu RBS România contractul de achiziţie a portofoliului de retail al britanicilor, care cuprinde active de circa 315 mil. euro şi pasive de 230 mil. euro.
Acordul include şi segmentul de tip private banking, iar cele două părţi au agreat şi transferul angajaţilor RBS România care lucrau pe zona de retail şi private banking. Tranzacţia aşteaptă acum aprobarea BNR şi a Consiliului Concurenţei, şeful UniCredit, Răsvan Radu, estimând că ar trebui să se închidă până la începutul lunii august, în funcţie de obţinerea aprobărilor legale.
„Toţi clienţii RBS vor fi preluaţi de noi în exact aceleaşi condiţii contractuale şi nu avem emoţii în privinţa transferului clienţilor cu depozite şi al celor de private banking pentru că şi brandul nostru este puternic şi putem oferi cel puţin un standard de servicii similar“, a precizat Răsvan Radu, CEO al UniCredit Ţiriac Bank şi country chairman al grupului UniCredit în România.
Şi Henk Paardekooper, preşedintele RBS România, spune că reputaţia UniCredit face ca transferul să fie o soluţie atractivă pentru clienţi, iar banca sa va urma strategia de concentrare pe serviciile pentru persoane juridice.
Practic, italienii preiau circa 80.000 de clienţi de retail standard, la care se adaugă 2.200 de la divizia Royal Preferred Banking, ceea ce va aduce o creştere importantă a portofoliului de private banking al UniCredit.
Preluarea retailului RBS reprezintă prima achiziţie de portofoliu realizată de UniCredit Ţiriac Bank de la înfiinţarea băncii în urmă cu aproape şase ani prin fuziunea dintre HVB Ţiriac şi UniCredit România.
UniCredit Ţiriac Bank şi UniCredit Consumer Financing au semnat ieri la Bucureşti cu RBS România contractul de achiziţie a portofoliului de retail al britanicilor, care cuprinde active de