Timp de trei luni, românii pot vizita „Comorile Chinei”. Celebrele sculpturi, considerate a opta minune a lumii, sunt expuse pentru prima oară în Europa de Est.
Pentru a-l vedea pe general și pe soldații împăratului Qin Shi Huang, adulții plătesc 25 de lei, iar copiii, 15
Sursa: NICU DIRDIIAC
Calul în mărime naturală s-a conservat perfect, chiar și după 2.200 de ani
Sursa: NICU DIRDIIAC
Vizitatorii au rămas muți în fața „ceasului imperial de masă cu suport din bronz aurit pentru pălării”
Sursa: NICU DIRDIIAC
Copii au admirat „uriașul” de teracotă și arcașul de lângă el
Sursa: NICU DIRDIIAC
Finețea vaselor de porțelan a atins apogeul în timpul dinastiei Qing
Sursa: NICU DIRDIIAC
Văcuța descoperită într-un mormânt medieval
Sursa: NICU DIRDIIAC
Comoara nepreţuită a Chinei, faimoşii soldaţi din Armata de teracotă, sunt expuşi, de ieri, alături de tot ce este mai reprezentativ în ţara care domină cultura asiatică, la Muzeul Naţional de Istorie al României. Expoziţia-eveniment „Comorile Chinei”, organizată sub înaltul patronaj al Preşedinţiei şi al Guvernului, prezintă seturi de artefacte de o valoare excepţională provenind din 11 muzee şi instituţii culturale din China, de la obiecte preistorice din ceramică şi jad până la bunuri culturale din secolul al XVIII-lea d. Hr. România este prima ţară din Europa Centrală şi de Est care organizează evenimentul.
Primii vizitatori care au păşit în sala amenajată la parterul Muzeului Naţional au parcurs cu ochii Drumul Mătăsii sau au admirat fascinantele statui ale lui Budha, realizate după ce această religie a pătruns în Ţara Marelui Zid, înainte de secolul al II-lea d.Hr, în timpul Dinastiei Han. Ceea ce observau doar în documentare, vizitatorii pot să vadă, acum, cu ochii lor: soldaţi din Armata de teracotă - parte a inventarului funerar