In aceasta dupa-amiaza in piata de pe strada Tarpiului mai multi fermieri si mici intreprinzatori si-au adus la vanzare mieii si iezii. Carne de miel sau de ied cumparat viu este la mica invoiala, pretul se poate targuii. Macelarii sunt si ei prezenti, pentru a a asuma mielul si pentru al pregati pentru cumparator.
Bistritenii sunt asteptati sa cumpere carne pentru masa de Paste. Kilogramul de miel, variaza de la un vanzator la altul. Pretul se poate targui, de aceea diferentele dintre un negusti, nu sunt foarte mari.
Astfel, kilogramul de miel viu costa intre 10 si 13 lei, kilogramul de ied cumparat viu costa 13 lei iar alti negustori dau carnea de ied chiar mai scump, deoarece este o carne gustoasa si foarte frageda.
Comerciantii nu se plang de vazare rea din contra un fermier a spus ca "pana la aceasta ora a vandut 14 mieluti si pana deseara spera sa-si dea toate animalele cu care a venit la piata".
Macelarii sunt si ei prezenti pentru a transa mieii, ei insa sunt platiti separat. Din unele informatii de la oameni prezenti la piata am aflat ca pentru ca ca un miel sa fie sacrificat prin asumare si transat de catre specialistii se plateste 20 de lei.
Pentru a mai inviora admosfera din piata, macelarii glumesc si mai spun cate un banc haios.
In aceasta dupa-amiaza in piata de pe strada Tarpiului mai multi fermieri si mici intreprinzatori si-au adus la vanzare mieii si iezii. Carne de miel sau de ied cumparat viu este la mica invoiala, pretul se poate targuii. Macelarii sunt si ei prezenti, pentru a a asuma mielul si pentru al pregati pentru cumparator.
Bistritenii sunt asteptati sa cumpere carne pentru masa de Paste. Kilogramul de miel, variaza de la un vanzator la altul. Pretul se poate targui, de aceea diferentele dintre un negusti, nu sunt foarte mari.
@N