Mihai Dragomir, profesor, antrenor de fitness si specialist, cel care a lucrat nu doar cu vedete, ci si cu sportivi de perfomanta, ne sfatuieste cum sa ne mentinem silueta de sarbatori.
Mancam sau nu mancam, cum mancam si, mai ales cat mancam? Intrebarea care ne vine tutuor in cap inainte de fiecare sarbatori. Acum, de Paste, promoterul fitnessului in Romania, profesorul Mihai Dragomir, ii sfatuieste pe cititori sa aleaga produse naturale, pe cat posibil, valabil si in cazul oualor.
“Puteti consuma : 5-6 oua pe saptamana, fierte sau coapte (in tigaie cu un fir de ulei de masline), preferabil doar 2-3 galbenusuri consumate din aceasta doza pentru a ajuta ficatul sa metabolizeze. Pentru o digestive eficienta faceti pauza de 15 minute intre ele”, recomanda antrenorul pe blogul sau.
De asemenea, Mihai Dragomir recomanda:
- Puteti consuma oua dar conditia esentiala pentru a obtine beneficiile enumerate emai sus este ca Oul sa nu provina de la gaini crescute industrial, hranite cu concentrate si medicamente .Recomandarea este sa gasiti o sursa la tara , cu oua provenite de la gaini crescute natural si pe sol .Daca optati pentru varianta de comert din pacate trebuie sa aveti ‘’ incredere ‘’ in inscrisurile de pe produs – atunci optati pentru oua care au cifra 1 ( sau in cel mai rau caz cifra 2 )
- Puteti gati omleta din un gabenus si 3-4 albusuri . Puteti gati omleta normala din 3 oua dar serviti alaturi o salata verde pentru a ajuta la digestie ( nu mai incarcati ompleta cu ciuperci , sunca etc )
Omleta cu dovlecei – 300 cal
- 2 oua,1-2 dovlecei mici , o lingurita de lapte si putina menta , un praf de boia de ardei iute , ulei de masline …
Se taie dovlecelul subtire si se coace putin pe gratar . Se bate oul se amesteca cu laptele , menta si ardeiul. Se toana peste dovlecel in tigaie cu putin ulei de masl