Cu un nou proprietar, Snack Attack a reuşit să redeschidă opt dintre cele 17 restaurante pe care le avea - aceasta după ce la jumătatea lui 2012 era în prag de faliment. Cum va continua Samson Investiţii procesul de transformare a brandului cumpărat de la antreprenorul român Florin Bălu?
Foarte pe scurt, Florin Bălu - proprietarul rețelei de fast food Snack Attack - prima afacere cu sandvişuri tradiţionale britanice (în formă triunghiulară – n.red.) de pe piaţa din România, pornită în 1999 -, a fost anunțat în vara lui 2009 că un furnizor de carne de pui – Convenience Prod – a cerut insolvența companiei din cauza unor datorii de 275.000 de lei. Bălu a fost șocat: stabilise deja cu furnizorul respectiv data la care urma să fie plătită datoria. Mai mult, presupunând că este doar o neînțelegere, Bălu a trimis la tribunal un avocat „puțin experimentat“, care n-a reușit să oprească procedura de declarare a insolvenței. „Firma era profitabilă. A fost mai mult o problemă legal-tehnică decât o problemă comercială. Problema a degenerat însă“, explica antreprenorul român într-o discuţie anterioară. Deşi vânzările și profitabilitatea erau „pe o pantă ascendentă, confuzia de termeni (multă lume a asociat ideea de insolvență cu ideea de faliment – n.red.) a afectat foarte tare compania“, a admis atunci Bălu. Prin urmare, după intrarea în insolvență, Snack Attack chiar a intrat pe pierderi, iar după mai multe încercări eşuate de reorganizare, toate cele 17 restaurante din reţea au fost închise în vara lui 2012.
Spre sfârşitul aceluiaşi an, Solomon Mordechai (foto), grecul de 32 de ani care deţine fondul de investiţii Global Eye Investments, o companie care investeşte „capital prietenos“ în diverse domenii (energie, retail - printre altele a adus şi franciza Burberry în Bucureşti -, servicii, imobiliare etc.), a preluat brandul de la antreprenorul româ