Primul volum al cărţii „Istoricul Oraşului Panciu”, semnată de arhivistul Mihai Liviu Adafini, a fost prezentat marţi seară, în plenul Consiliului Local Panciu. Lucrarea, care evocă perioada cuprinsă între 1589 şi 1940, a fost tipărită cu sprijinul financiar acordat de primarul Ion Petre, fiind lansată în cadru festiv la mijlocul lunii ianuarie, cu prilejul Zilei Liceului „Ioan Slavici”. „Este prima dată când particip la o şedinţă de Consiliu Local, deşi am citit sute de hotărâri de consiliu când m-am documentat pentru această carte. Tot ce se află în carte se regăsesşte în ceea ce faceţi dumneavoastră aici”, le-a spus consilierilor Mihai Liviu Adafini.
Acesta i-a îndemnat pe aleşii locali să descoperere ei înşişi informaţiile referitoare la istoria oraşului, de la prima atestare documentară şi până la cutremurul din 1940, „sperând să-şi regăsească rădăcinile în tot ceea ce s-a scris până la acel moment”. „Sper să vă regăsiţi şi dumneavoastră în volumul al II-lea, cu activitatea desfăşurată în Consiliul Local”, a mai spus Mihai Liviu Adafini.
Tot în şedinţa de marţi, a fost prezentată consilierilor şi cartea scriitorului local George Pătrăşcanu, intitulată „Scrisori către Eminescu-Poem”, de asemenea lansată la începutul lui 2013. „Amintind despre acest «Multum in parvo», la care se referea, în prefaţă, Culiţă Ioan Uşurelu, preşedintele Ligii Scriitorilor din Vrancea, care înseamnă «a spune multe lucruri, în cuvinte puţine», eu cred că am făcut acest lucru în cartea mea şi nu am plictisit cititorul. Am folosit versuri şi citate de-ale lui Eminescu, foarte cunoscute publicului cititor, care este judecătorul nostru suprem”, a spus George Pătrăşcanu.
Cei doi autori au mulţumit Primăriei, Consiliului Local Panciu, dar mai ales primarului Ion Petre, pentru sprijinul acordat în vederea apariţiei cărţilor pe care le-au oferit, apoi, cu autograf, aleşi