Nu exageraţi cu bucatele de Paşte Pacienţii care nu vor putea părăsi Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sfantul Pantelimon” Focşani pentru a petrece Paştele în familie se vor putea bucura totuşi de masa tradiţională pascală.
Bucătăresele unităţii spitaliceşti vor pregăti bucatele în funcţie de regimul bolnavilor. Vor fi pregătite şi aproape 1.000 de ouă roşii, dar şi 120 cozonaci. “Cei care vor fi nevoiţi să îşi petreacă sărbătorile pascale în spital vor servi la masă, printre altele, drob, friptură de pasăre, cozonaci, fruncte şi tradiţionalele ouă roşii”, a precizat Alina Pelin, purtătorul de cuvant al Spitalului. Dacă pacienţii din spital vor fi cumpătaţi şi se vor gandi de două ori înainte de a manca ceva, medicii speră ca şi ceilalţi vranceni să procedeze la fel. Medicii le atrag atenţia gurmanzilor să aibă grijă cat şi ce mănancă pentru a nu ajunge de urgenţă la spital. Astfel, consumul moderat de alimente şi alcool, în special în această perioadă a sărbătorilor, poate preveni riscul declanşării unor afecţiuni digestive sau modificarea metabolismului în cazul persoanelor cu afecţiuni cronice, ca de exemplu diabetul zaharat, hipertensiunea arterială sau obezitatea. (Raluca MANOLACHE)
Nu exageraţi cu bucatele de Paşte Pacienţii care nu vor putea părăsi Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sfantul Pantelimon” Focşani pentru a petrece Paştele în familie se vor putea bucura totuşi de masa tradiţională pascală.
Bucătăresele unităţii spitaliceşti vor pregăti bucatele în funcţie de regimul bolnavilor. Vor fi pregătite şi aproape 1.000 de ouă roşii, dar şi 120 cozonaci. “Cei care vor fi nevoiţi să îşi petreacă sărbătorile pascale în spital vor servi la masă, printre altele, drob, friptură de pasăre, cozonaci, fruncte şi tradiţionalele ouă roşii”, a precizat Alina Pelin, purtătorul de cuvant al Spitalului. Dacă pacienţii din spital vor fi cumpătaţi şi se