Astăzi s-a deschis singurul punct de sacrificare a mieilor din municipiu, situat pe strada Tărpiului. Aproape 100 de miei i-au aşteptat pe bistriţeni încă de la ora 09:00. Ciobanii spun că preţurile sunt cam aceleaşi ca cele practicate anul trecut.
Încă de la ora 09:00 au început să sosească maşini ticsite cu miei pregătiţi pentru a fi sacrificaţi. Bistriţenii au început şi ei să îşi facă apariţia, sperând ca anul acesta preţurile să fie niţel mai mici.
Îngrijoraţi că nu vor reuşi să îşi vândă miei, ciobanii s-au arătat dispuşi să lase din preţ câţiva lei, animalele de peste 25 de kilograme fiind vândute şi la 10 lei per kilogram, în viu.
Oferta bogată la nivel de judeţ i-a determinat pe ciobani să lase preţurile la nivelul celor practicate anul precedent. Mai scumpă este carnea de ied, kilogramul, în viu, comercializându-se şi cu 15 lei. Cu toate acestea cumpărătorii nu prea s-au înghesuit, până la orele prânzului fiind sacrificaţi până în 20 de miei.
Punctul de sacrificare de pe strada Tărpiului va rămâne deschis până sâmbătă inclusiv, în ultima zi închizându-şi porţile la ora 13:00.
Vă mai recomandăm:
Totul despre miei: cât costă şi de unde-i iei
Cum să alegi corect carnea de miel pentru Paşte şi cum deosebeşti mielul de alte specii de animale