Ziua Muncii este sărbătorită de Google printr-o imagine specială ce poate fi văzută accesând pagina motorului de căutare.
Noul logo al Google, folosit de companie în onoarea zilei de 1 mai, prezintă cinci persoane care muncesc. O femeie lucrează la un computer plasat pe o masă lipită de prima literă din cuvântul Google. Un alt personaj este un grădinar care udă cu o stropitoare un pom care creşte deasupra primei litere "G".
Un om văruieşte peste litera „O“ şi un elicopter stă deasupra celei de-a doua litere „G.“O femeie lăcătuş mecanic stă pe litera "L" şi are în mână un instrument pentru strâns şuruburi, iar deasupra literei "E" din cuvântul "Google" este plasată o antenă de satelit.
Ziua Muncii - trecut marcat de violenţe
Reducerea normei orare zilnice de lucru stă la originea semnificaţiei zilei de 1 mai de sărbătoare internaţională a lucrătorilor. În anul 1872, circa 100 de mii de lucrători din New York, majoritatea din industria construcţiilor, au demonstrat, cerând reducerea timpului de lucru la 8 ore, potrivit Wikipedia..
Data de 1 mai apare, pentru prima dată, în legătură cu întrunirea, din anul 1886, a Federaţiei Sindicatelor din Statele Unite şi Canadei (precursoarea Federaţiei Americane a Muncii). George Edmonston, fondatorul Uniunii Dulgherilor şi Tâmplarilor a iniţiat introducerea unei rezoluţii care stipula ca: „8 ore să constituie ziua legală de muncă de la, şi după 1 mai 1886”, sugerându-se organizaţiilor muncitoreşti respectarea acesteia.
Sute de mii de manifestanţi au protestat pe tot teritoriul Statelor Unite, însă cea mai mare demonstraţie a avut loc la Chicago, unde au mers 90 de mii de demonstranţi, din care aproximativ 40 de mii se aflau în grevă. Rezultatul: circa 35 de mii de muncitori au câştigat dreptul la ziua de muncă de 8 ore, fără reducerea salariului.
Dar, ziua de 1 mai, Ziua Muncii, a d