irmele de patiserie şi cofetăriile din Focşani lucrează fără întrerupere în aceste zile pentru mii de cozonaci, comenzi date de gospodinele prea ocupate sau nepricepute în arta celei mai dificil de făcut prăjituri romaneşti u kilogramul de cozonac la comandă variază, în funcţie de ingrediente, de la 25 pană la 32 lei u reprezentanţii patiseriilor spun că romanii au renunţat la cozonacul tradiţional pentru “painea colorată şi îndulcită” u şi vanzările de vinuri au luat amploare
Se spune că testul suprem pentru o bună gospodină este coacerea cozonacului. Prăjitura tradiţională a romanilor are însă una dintre cele mai complicate reţete de realizat, care nu iese de fiecare dată nici celei mai pricepute bucătărese. Pentru ca fiecare casă de vrancean să aibă pe masa de Paşte cozonac ca la mama acasă, firmele de patiserie şi cofetăriile vin cu oferte dulci, dar destul de scumpe în aceste zile. Kilogramul de cozonac tradiţional se vinde cu 25-32 lei, în funcţie ingrediente, aspect şi locul de unde îl cumpăraţi. Totuşi, este bine de ştiut că dacă vreţi să cumpăraţi cozonac din comerţ, trebuie să faceţi comandă cu cateva zile înainte. Iar acum, cand mai sunt cateva zile pană la Paşte, există riscul să nu mai găsiţi. “Cozonacul ca la mama acasă conţine numai ingrediente de bună calitate: unt, lapte, miez de nucă, rahat şi o făină bună. Fluxul tehnologic este cunoscut numai de noi, păstrăm un mic secret pentru că al nostru trebuie să fie cel mai bun. Avem comenzi multe şi pană la Paşte lucrăm la foc continuu. Pregătim, de asemenea, şi pasca tradiţională cu branză, ouă, făină, toate de calitate foarte bună. Cozonacul nostru este foarte căutat şi în afară, deja este vestit. Avem comenzi pentru Italia, de ani de zile clienţii noştri vin şi fac comenzi pentru că produsele noastre păstrează gustul şi aroma de acasă”, ne-a spus Nuţa Căpătan, patiser la Comcereal. Maestru în reali