Gospodinele ştiu că reuşita unor sărbători nu depinde doar de bucatele puse pe masă, ci şi de cât de curată este casa. Cele care nu mai au timp şi pentru lustruitul podelelor, pot apela la firmele de curăţenie sau la femeile care oferă asemenea servicii. Sursa: Razvan Valcaneantu
De regulă, tarifele practicate de firmele de curăţenie variază în funcţie de tipul serviciilor oferite, gradul de murdărie, frecvenţa cu care acestea sunt solicitate şi sunt calculate la metrul pătrat. De exemplu, pentru spălarea covoarelor, numeroase firme percep un tarif de 5 lei/mp şi includ în suma facturată şi transportul acestora de la sediul clientului la curăţătorie şi retur.
La stabilirea tarifului care va fi perceput se iau în calcul şi modul în care vor fi curăţate covoarele, de exemplu curăţare uscată sau cu spumă, precum şi tipul de soluţie folosit. Gospodinele care vor să scape de grija netezirii perdelelor sau a cămăşilor vor scoate din buzunar aproximativ 30 de lei pentru fiecare oră în care menajerele angajate prin firmă vor lucra în folosul lor.
"Pe firmă" e mai scump
Proprietarul unui apartament cu două camere va plăti aproximativ 400 de lei pentru servicii de curăţenie generală contractate de la o firmă. Tariful pentru astfel de servicii oferite proprietarulului unui apartament cu trei camere se apropie de 500 de lei, iar în cazul unui apartament cu patru camere, proprietarul va scoate din buzunar aproape 600 de lei. Proprietarul unei vile cu o suprafaţă de aproximativ 100 mp va plăti cam 1.000 de lei pentru servicii de curăţenie generală.
Cea mai mare parte a firmelor încearcă să îşi menţină clienţii fideli, oferindu-le pachete prin care aceştia beneficiază de servicii de curăţenie gratuite sau de reduceri ale tarifelor standard, dacă aduc noi clienţi.
"Anul acesta am redus tarifele faţă de 2012 şi am f