Traian Băsescu strînge colaborarea cu Victor Ponta (22)
Presa din România este mentionata critic in rapoarte internationale referitoare la libertatea de expresie, scrie Brandusa Armanca intr-un articol din saptamanalul „22”.
Ea se refera la Raportul Departamentului de Stat al SUA pe 2012, la Raportul european de monitorizare a justitiei din România, din ianuarie, si la un alt raport al OSCE.
Toate trei consemnează presiuni exercitate asupra unor jurnalisti români care au informat presa straina in vara anului trecut despre incalcarile principiilor statului de drept in Romania, dar si asupra unor corespondenți de la CNN, „The Economist”, RFI, „The New York Times”, Deutsche Welle, „Le Monde”.
Brandusa Armanca urmareste reactiile autoritatilor de la Bucuresti la criticile internationale: inexistente.
Mai mult chiar, unii jurnalisti au fost in continuare hartuiti. Corespondenta de la Bruxelles a Radio România Actualitati, Carmen Valica, a fost data afara pentru ca ... a picat ”testul de voce” - o metoda perfida prin care postul national de radio a gasit cum sa se debaraseze de indezirabili.
Un caz aparte este cel al jurnalistei Ondine Ghergut, de la „România liberă”, care a primit amenintari cu moartea, mai arata Brandusa Armanca.
In schimb, jurnalisti ai trustului Intact, citati expres in rapoartele amintite, sunt reabilitati pe postul national de televiziune.
In apararea intereselor jurnalistilor independenti, trei membri ai Consiului National al Audiovizualului s-au plans la Uniunea Europeana ca presedinta organismului de reglementare, Laura Georgescu, a trimis la Monitorul Oficial un text de act normativ falsificat, adica diferit de ceea ce s-a aprobat in CNA, aflam din revista „22”.
Andreea Pora comenteaza In aceeasi publicatie noua tactica a presedint