În timp ce unii primari din Gorj văd cu ochi buni procesul de reorganizare administrativ teritorială, alţi edili sunt de părere că în acest fel se va crea o mai mare harababură. Astăzi, ziarul „Pandurul” vă prezintă viziunea primarului din Ţicleni, Radu Constantin, în ceea ce priveşte procesul de regionalizare. Localitatea pe care o conduce riscă să nu mai rămână de sine stătătoare după finalizarea acestui proces.
Oraşul Ţicleni numără la această dată aproximativ cinci mii de locuitori. Număr insuficient pentru a rămâne oraş în condiţiile în care autorităţile de la nivel central vor decide să aplice varianta prin care s-ar reduce numărul oraşelor şi comunelor care au sub 10.000 de locuitori.
Primarul Radu Constantin nu este de acord cu regionalizarea, iar despre o comasare a oraşului Ţicleni cu Târgu-Cărbuneşti, nici nu vrea să audă. Preferă să „fure” câteva sate apartenente de Dăneşti şi Târgu-Cărbuneşti pentru a ajunge la numărul de locuitori suficient. „Mi se pare o anomalie, să se desfiinţeze Consiliul Judeţean sau Prefectura. Vlad Ţepeş a unit ţara Românească cu toate ţinuturile şi noi acum o dezbinăm. Nu ştiu cum va rămâne cu comunele şi oraşele. S-ar putea să afilieze comunele la oraşe ca să facă peste 10.000 de locuitori. Cred că nici Guvernul actual nu prea ştie cum să stabilească criteriile. Eu am posibilitatea să preiau Brătuia care ţine de Dăneşti şi unele care aparţin de Cărbuneşti, precum Floreşteni, Creţeşti, Măceşu, Curteana. Târgu Cărbuneşti poate lua Valea Gilortului şi zona Amaradia, aşa ar putea să facă 60.000 de locuitori. Să ia Jupâneşti, Bărbăteşti, până la Turburea”, a declarat Radu Constantin, primarul din Ţicleni.
Vor să-şi asume comunele sărace
Dacă autorităţile publice din Ţicleni sunt dispuse să preia o parte din Dăneşti, cele de la Drăguţeşti spuneau în urmă cu câteva zile că exclud orice asociere cu această