La standurile comercianţilor de pe Ştefan cel Mare sunt produse de post sau de „dulce“, dar şi lucrări de artizanat realizate de meşteri populari.
Ieşenii pot face o parte din cumpărăturile pentru masa de Paşte la târgul deschis publicului pe bulevardul Ştefan cel Mare până sâmbătă la prânz. La standurile comercianţilor predomină preparatele din carne, brânzeturile sau cozonacii, dar se găsesc şi produse care pot fi consumate în zilele de post care au mai rămas, precum compoturi, dulceţuri ori zacuscă. Preparatele din carne, cum ar fi slănina, cârnaţii, caltaboşii, costiţa, muşchii, pastrama, guşa, toba sau drobul au preţuri cuprinse între 13 lei şi 35 lei pe kilogram. Brânza de vacă se vinde cu 13 lei, 14 lei, respectiv cu 15 lei kilogramul, caşul de oaie şi de capră cu 20 lei, respectiv 25 lei kilogramul, în timp ce caşcavalul de casă, cu 30 lei kilogramul. Vizitatorii sunt ademeniţi, de asemenea, cu produse de patiserie şi cofetărie. De exemplu, la standul familiei Aloman, care deţine o cofetărie în Ploieşti, se vând plăcinte cu varză, mere, brânză dulce, brânză sărată, nucă, dovleac şi mac, fursecuri, salam de biscuţi, sărăţele, halva, halviţă, ciubucuri, bomboane fondante, ciocolată de casă, turtă dulce, nuga, şerbet şi dulceaţă de trandafiri. „Avem produse de post şi de «dulce», naturale, unele dintre ele făcute chiar de mine, cum ar fi biluţele cu vişine, salamul de biscuiţi, fursecurile sau biscuiţii şpriţaţi. Chiar şi la cozonac am ajutat-o pe mama. De vreo 2-3 ani îm început să merg cu mama la târgurile din ţară, cel mai mult în Bucureşti, şi îmi face plăcere să o ajut“, a explicat serios Victor Aloman, un puşti în vârstă de 10 ani. Pentru bunătăţurile menţionate, preţurile sunt cuprinse între 2,5 lei şi 6 lei pentru suta de grame, în timp ce kilogramul de cozonac ajunge la 25 lei. Specialităţi dulci pot fi achiziţionate şi de la standurile apicul