Noi reglementari adoptate la Bruxelles ar putea scoate de pe piata cel mai iubit aliment al romanilor - micii, o piata de 50 milioane de euro anual. Motivul: din luna iunie va intra in vigoare un regulament european care interzice folosirea, in compozitia produsului, a carbonatilor de sodiu, a unui conservant si a unui antioxidant, aditivi alimentari ce sunt esentiali in reteta de preparare a micilor.
Astfel, procesatorii de carne vor fi obligati sa nu mai vanda mici care contin bicarbonat, denumit in lista aditivilor alimentari E-500. De cand a fost inventata in Romania, reteta de baza pentru mititei a continut carne tocata la care se adauga sare, condimente si bicarbonat de sodiu.
Folosit mai ales ca agent de afanare, bicarbonatul de sodiu a inceput sa fie folosit pe scara larga dupa anul 1863 cand Ernest Solvay a descoperit o modalitate mult mai economica de obtinere a acestuia.
Integral pe capital.ro
Foto: realitatea.net Tag-uri: romani, mici, reteta, UE
Noi reglementari adoptate la Bruxelles ar putea scoate de pe piata cel mai iubit aliment al romanilor - micii, o piata de 50 milioane de euro anual. Motivul: din luna iunie va intra in vigoare un regulament european care interzice folosirea, in compozitia produsului, a carbonatilor de sodiu, a unui conservant si a unui antioxidant, aditivi alimentari ce sunt esentiali in reteta de preparare a micilor.
Astfel, procesatorii de carne vor fi obligati sa nu mai vanda mici care contin bicarbonat, denumit in lista aditivilor alimentari E-500. De cand a fost inventata in Romania, reteta de baza pentru mititei a continut carne tocata la care se adauga sare, condimente si bicarbonat de sodiu.
Folosit mai ales ca agent de afanare, bicarbonatul de sodiu a inceput sa fie folosit pe scara larga dupa anul 1863 cand Ernest Solvay a descoperit o modalitate mult mai economica de obt