Guvernul a început războiul cu “salariile nesimţite” din sectorul bugetar. În acest context, GAZETA de Maramureş vă prezintă un top al salariilor de bugetari din judeţul nostru.
„Nu poţi avea salarii de 10.000 de euro la stat”. Aşa grăit-a purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, săptămâna trecută, după ce premierul Victor Ponta a arătat şi el cu degetul spre “salariile nesimţite” din sectorul de stat. Mai mult, Ponta le-a cerut tuturor instituţiilor publice să posteze pe pagina de internet lista veniturilor nete.
În acelaşi ton cu măria-sa premierul, senatorul Liviu Marian Pop s-a apucat şi el să critice salariile angajaţilor de la stat care depăşesc „orice limită imaginabilă. Acestea sunt salariile nete la nivel maxim, pentru luna martie, ale angajaţilor din sectorul energie. Oare de unde provin banii pentru astfel de salarii? Poate din alocaţia unui copil, sau salariul unui părinte, pensia unui bunic sau ajutorul social?!”.
Interesant e că, potrivit declaraţiei de avere, şi Pop a încasat un salariu nesimţit. Dar deh, nu poţi contrazice şeful care ţi-a dat un loc de candidat pe listele USL, şi încă pentru Senat. Pornind de la tevatura generată la nivel naţional, GAZETA a aruncat un ochi pe site-urile instituţiilor publice din judeţ şi vă prezintă un top al salariilor din sectorul de stat din judeţul nostru.
Prima pe listă, poliţia. De frontieră. Până să aderăm la Schengen, salariile poliţiştilor de frontieră rămân româneşti. Mai exact, inspectorul şef primeşte aproape 6000 de lei, iar adjuncţii puţin peste 5000. La nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Maramureş, salariile sunt ceva mai mici. Inspectorul şef câştigă circa 5000 de lei şi, culmea, adjuncţii ceva mai mult, cu 900 de lei. În schimb, un ofiţer al Inspectoratului Judeţean pentru situaţii de urgenţă câştigă maxim 2100 de lei. Un judecător câş