Pentru ca masa de Paște să fie completă, este absolut necesar ca, după o friptură de miel, credincioșii să treacă și la desert. Și ce preparat dulce poate fi mai bun în această perioadă decât cozonacul, așezat la loc de cinste printre bucatele tradiţionale de Paşte. Dar pregătirea unui cozonac necesită mult timp, şi nu toate doamnele dispun de aşa ceva. De aceea, patiserii vin cu oferte şi reţete pentru a satisface toate gusturile. Patiserii spun că pentru cozonac se folosește făină, lapte, ou, esențe, ulei, margarină, iar pentru a ieși pufos, trebuie să stea la cuptor în jur de 30 – 40 de minute. Pentru umplutură se poate folosi folosi cacao, rahat, stafide nucă sau ciocolată. De asemenea, specialiștii spun că secretul pregătirii unui cozonac pufos şi delicios stă, înainte de toate, în frâmântarea aluatului.
Pentru ca masa de Paște să fie completă, este absolut necesar ca, după o friptură de miel, credincioșii să treacă și la desert. Și ce preparat dulce poate fi mai bun în această perioadă decât cozonacul, așezat la loc de cinste printre bucatele tradiţionale de Paşte. Dar pregătirea unui cozonac necesită mult timp, şi nu toate doamnele dispun de aşa ceva. De aceea, patiserii vin cu oferte şi reţete pentru a satisface toate gusturile. Patiserii spun că pentru cozonac se folosește făină, lapte, ou, esențe, ulei, margarină, iar pentru a ieși pufos, trebuie să stea la cuptor în jur de 30 – 40 de minute. Pentru umplutură se poate folosi folosi cacao, rahat, stafide nucă sau ciocolată. De asemenea, specialiștii spun că secretul pregătirii unui cozonac pufos şi delicios stă, înainte de toate, în frâmântarea aluatului.