În pieţele din oraş, ieşenii deja se călcau ieri în picioare la ora prânzului, fiind în căutarea celor mai bune preţuri pentru carnea de miel, brânză, lapte şi ouă, dar şi alte produse specifice perioadei de dinaintea sărbătorilor pascale.
Reporterii de la “Ziarul de Iaşi” au făcut un tur al principalelor pieţe pentru a vedea care sunt preţurile practicate de comercianţi. Astfel am aflat că mielul este mult mai ieftin în pieţe decât în supermarketuri şi hypermarketuri, acolo unde kilogramul de miel ajungea zilele trecute şi până la 30 de lei.
„Mai lăsaţi la preţ?”
Mielul are cel mai bun preţ în piaţa din Nicolina, acolo unde kilogramul costă între 20 şi 23 de lei. „Dacă vreţi să cumpăraţi mai mult, atunci mai scad. Aşa, kilogramul este 21-22 de lei. Avem şi la 9 şi la 10 kilograme un miel”, a spus un bărbat care a adus animalele din Vaslui. Oamenii se împingeau unii în alţii pentru ajunge cât mai aproape de vitrinele în care erau expuşi mieii sacrificaţi. Unii cumpărau carne, pe când alţii doar întrebau şi plecau nemulţumiţi, cu portofelele în mână şi sacoşe pline de zarzavaturi. Aglomeraţie era ieri şi în magazinele în care se vinde carne proaspătă, dar nu de miel, cel mai probabil pentru că ieşenii au ales să petreacă 1 mai la un grătar, cu toate că suntem încă în post. Mai apoi, ne-am oprit în Piaţa din Alexandru, un alt loc pentru care cei de la Direcţia Sanitar Veterinară au dat aviz pentru a se comercializa carne de miel. Aici, însă, oferta era ceva mai slăbuţă, comparativ cu cea din Piaţa Nicolina. Chiar şi preţurile pentru carnea de miel erau ceva mai piperate, pentru că un kilogram de carne de miel costa aici 25 de lei. Comercianţii nu erau la fel de încântaţi atunci când auzeau întrebarea „Mai lăsaţi la preţ?”. Nici ieşenii care se aflau ieri în Piaţa din Alexandru nu erau foarte încântaţi de ceea ce au văzut în „Sec