Bucatarii au depasit granitele in privinta a ceea ce intelegem de obicei prin desert, experimentand dulciuri cu ingrediente picante si prezentari extravagante, dar si cu o serie de combinatii neobisnuite. Unele dintre aceste deserturi au o vechime de secole, fiind vorba de retete traditionale mostenite, care necesita mai multe zile de pregatire.
Bucatarii de la hotelul de cinci stele Ciragan Palace din Istanbul au nevoie de 72 de ore pentru a prepara prajitura din aur a sultanului, care costa 1.000 de dolari, potrivit Travel+Leisure.
In resturantele din Malaezia si Singapore se pregateste Ais Kacang, ce include un mix de inghetata, fasole rosie, fructul tropical lychee, gelatina verde. Acest desert este recomandat celor care vor sa incerce gusturi noi. Gelatina verde ii da un aspect ciudat, unele dintre persoanele care l-au gustat spunand ca aveau impresia ca vad niste viermi verzi.
Alte deserturi ciudate vin de la bucatari care s-au apropiat de stiinta si folosesc azot lichid, de exemplu.
Poti vedea mai jos cateva dintre cele mai ciudate deserturi din lume, atat din punct de vedere al ingredientelor si modului de preparare, cat si al aspectului:
Inghetata preparata cu azot: Manila
Bucataria moleculara este experimentata de foarte putine restaurante. Unul dintre cele mai bune din acest punct de vedere, Zenses Neo-Shanghai Cuisine din Manila, ofera o inghetata speciala: o crema proaspata sub forma de pasta inghetata in fata oaspetilor cu ajutorul azotului lichid.
Inghetata are arome neobisnuite, precum trandafir, lavanda sau osmanthus, copac care creste doar in anumite zone ale lumii. In plus, in aceasta inghetata pot exista si arome de sunca sau oua.
Ciocolata neagra: Chicago
Desi numele acestui desert nu are nimic iesit din comun, modalit