Carne de miel devine un lux pentru masa de Paşte. În Piaţa Agroalimentară din Suceava, crescătorii autorizaţi sanitar-veterinar au venit cu marfă în hala special amenajată, însă puţin clienţi se opresc să cumpere. Carne de miel devine un lux pentru masa de Paşte. În Piaţa Agroalimentară din Suceava, crescătorii autorizaţi sanitar-veterinar au venit cu marfă în hala special amenajată, însă puţin clienţi se opresc să cumpere.
În hala din Piaţa Mare a Sucevei, singura în care este autorizat un punct de vânzare a mieilor, crescătorii veniţi cu marfă sunt în mare parte mulţumiţi, însă recunosc că afacerea nu mai merge aşa bine ca în alţi ani.
Aurica Dolceanu, din Burdujeni, mai avea azi dimineaţă, în jurul orei 11.00, un singur miel de vânzare. Femeia are o stână cu 400 de oi şi 200 de miei, însă numai 100 sunt destinaţi sacrificării pentru masa de Paşte.
"Mieii sunt frumoşi anul acesta, de 15, 14, 10 kilograme, în general cam peste zece kilograme. Preţul e de 25 de lei pe kilogram, la negocieri mai putem să scădem un pic, dar nu mult, că a fost iarna lungă şi grea. Dar am mai negociat şi am ajuns şi la 23 de lei", ne-a spus crescătoarea.
La stână însă mielul poate fi cumpărat şi cu 19-20 de lei
25 de lei pe kilogram, acesta a fost preţul cerut de toţi crescătorii aflaţi ieri în hala Pieţei Mari din centrul Suceva. Joi însă hala destinată comercializării carnii de miel părea mai mult a expoziţie. Puţini sunt cei care au catadicsit să plece cu un miel gata sacrificat acasă.
"Preţul e ca şi anul trecut, nu s-a schimbat nimic la capitolul ăsta. Mieii sunt mari că e deja aproape 1 mai, nu e Paştele la începutul lui aprilie ca în alţi ani. O să cumpăr un miel totuşi, pentru că Paşte fără miel nu se poate", ne-a spus bărbatul.