IAȘI. În perioada 29 aprilie – 4 mai, poliţiştii acţionează la nivel naţional pentru prevenirea furturilor de animale, verificarea legalităţii transportului de animale vii şi produse din carne, respectarea legislaţiei în domeniul sacrificării animalelor, precum şi pentru combaterea evaziunii fiscale.
În perioada premergătoare Sărbătorilor de Paşte, pentru prevenirea sacrificării mieilor fără respectarea prevederilor legale în domeniu, a identificării transporturilor ilegale de animale sustrase şi sacrificate, către abatoare, poliţiştii ieșeni acţionează alături de reprezentanţi din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.
Sunt efectuate controale în abatoarele, pieţele, laboratoarele, târgurile, oboarele şi la magazinele din judeţ care comercializează animale sacrificate şi subproduse din carne, pentru verificarea legalităţii funcţionării acestora, identificarea persoanelor care valorifică ilegal animale şi pentru depistarea cărnii provenite din sacrificări ilegale.
Acţiunea vizează şi verificarea operaţiunilor derulate de societăţile comerciale care desfăşoară activităţi de valorificare a cărnii şi subproduselor din carne privind respectarea legislaţiei sanitar-veterinare. Poliţiştii acţionează şi pe drumurile publice, pentru a verifica legalitatea transportului de animale vii şi produse din carne.
IAȘI. În perioada 29 aprilie – 4 mai, poliţiştii acţionează la nivel naţional pentru prevenirea furturilor de animale, verificarea legalităţii transportului de animale vii şi produse din carne, respectarea legislaţiei în domeniul sacrificării animalelor, precum şi pentru combaterea evaziunii fiscale.
În perioada premergătoare Sărbătorilor de Paşte, pentru prevenirea sacrificării mieilor fără respectarea prevederilor legale în domeniu, a identificării transporturilor ilegale de animale sustrase şi sacrif