Specialiștii de sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătății (MS) fac o serie de recomandări privind consumul de alimente în perioada Sărbătorilor de Paști.
Recomandările medicilor se îndreaptă, în special, către persoanele care au postit. Astfel, reluarea unei alimentații bogate în grăsimi, produse din carne tocată sau prăjeli poate cauza, de cele mai multe ori, probleme digestive.
Această alimentație trebuie evitată, pe cât posibil, și de persoanele care suferă de afecțiuni digestive, respectiv gastrită sau ulcer, afecțiuni hepatice sau pancreatice. Bolnavii care suferă de diabet nu trebuie să întrerupă tratamentul indicat de doctori, iar printre alimentele pe care ar trebui să le ocolească cei care au probleme cu inima se numără și cele bogate în grăsimi sau sărate. În această perioadă este recomandat consumul moderat de alimente tradiționale pe bază de miel, mai ales persoanelor care au ținut post. Carnea și preparatele din carne de miel trebuie achiziționate de la comercianți autorizați, care pot certifica controlul sanitar-veterinar al produselor.
Alimentația trebuie să fie diversificată și să cuprindă, în principal, cereale, legume, fructe și produse lactate. Se recomandă, de asemenea, evitarea consumului excesiv de alcool, cât și a exceselor alimentare. Trecerea de la alimentația de post la cea obișnuită trebuie să se facă treptat.
Având în vedere zilele libere din perioada vacanței de Paști, pe lângă o alimentație corectă, specialiștii recomandă o hidratare corectă și activitate fizică.
Specialiștii de sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătății (MS) fac o serie de recomandări privind consumul de alimente în perioada Sărbătorilor de Paști.
Recomandările medicilor se îndreaptă, în special, către persoanele care au postit. Astfel, reluarea unei alimentații bogate în grăsimi, produse din