Parlamentarii maramureşeni au trecut „perioada de probă” de 3 luni. Cât au vorbit în plen, ce interpelări şi iniţiative au avut?
La aproape 5 luni de mandat, cei mai mulţi parlamentari maramureşeni au avut doar un rol „decorativ” în plenul „organului legislativ suprem. Puţine interpelări, puţine luări de cuvânt, puţine iniţiative şi aproape zero rezultate. Dar mai bine detailăm.
Istvan Boniş, membru în Comisia pentru sănătate şi familie şi în Grupul parlamentar de prietenie cu Irlanda. În total, a vorbit în plen de două ori: o dată la depunerea jurământului şi o dată la dezbaterea Proiectului de Lege pe acest an. Deputatul UDMR a semnat două propuneri legislative: una care modifică Codul Fiscal şi una pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă nr.94/2000 privind retrocedarea unor bunuri imobile care au aparţinut cultelor religioase din România. Ambele se află la Senat.
Mircea Dolha. Deputatul USL a vorbit în plen de trei ori: la depunerea jurământului, la dezbaterea bugetului pe acest an şi în 5 martie când a susţinut o declaraţie despre situaţia românilor din Serbia, din regiunea Văii Timocului. Dolha a semnat o singură iniţiativă legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 202/2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi.
Deputatul Florin Tătaru a vorbit în plen de 4 ori, o dată la dezbaterea bugetului pe 2013, o declaraţie politică cu titlul: “Regionalizarea încotro?” şi “Modificarea Constituţiei, obligaţia modernizării statului român în secolul al XXI-lea”. Deputatul a depus două interpelări chiar săptămâna trecută. Una cu tema: „Sistarea alocării fondurilor pentru decontarea serviciilor de stomatologie” şi una referitoare la activitatea CNMPN “REMIN” SA. Tătaru a semnat două iniţiative legislative: Propunere legislativă privind înfiinţarea “Fondului R