Complexul Energetic Oltenia face, în sfârşit, studiul pentru redeschiderea Carierei Bustuchin. Potrivit primarului din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, conducerea Diviziei Miniere va avea un răspuns după Paşti. Acesta spune că sunt două variante: fie redeschiderea Carierei Bustuchin, fie înaintarea spre perimetrul Olteţ, ceea ce ar însemna că exploatarea s-ar face în Roşia de Amaradia încă şapte-opt ani, iar apoi excavatoarele ar ajunge în Vâlcea.
Pe de altă parte, conducerea CEO este presată de timp, deoarece la Cariera Seciuri se mai poate lucra maxim două luni. „În două luni se închide Seciuri, pentru că se epuizează zăcământul din exploatare. Acolo sunt circa 400 de angajaţi care ar fi mutaţi la Olteţ. O soluţie trebuie găsită“, explică primarul Cotojman.
Societatea a încheiat deja un contract cu Institutul de Cercetare Ştiinţifică, Inginerie Tehnologică şi Proiectări Mine de Lignit SA pentru suma de 79.000 de lei. Prin acest studiu se caută soluţii pentru eficientizarea activităţii în bazinul minier Amaradia-Tarâia, Cariera Seciuri.
„În conformitate cu solicitările din Tema de Proiectare (avizata prin PV nr.20 din 24.01.2013 de către Consiliul Tehnic si Economic din Sucursala Divizia Miniera) se doreşte corelarea (actualizarea) documentaţiilor elaborate anterior de către proiectantul general al carierelor (SC ICSITPML SA Craiova), a stadiului fizic al exploatării si al documentelor legale de funcţionare cu evoluţia exploatării în perimetrele miniere de cariera Bustuchin, Ruget si Olteţ“, se arată pe site-ul e-licitaţie.ro.
Complexul Energetic Oltenia face, în sfârşit, studiul pentru redeschiderea Carierei Bustuchin. Potrivit primarului din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, conducerea Diviziei Miniere va avea un răspuns după Paşti. Acesta spune că sunt două variante: fie redeschiderea Carierei Bustuchin, fie înaintarea spre perimetrul